Cumartesi, Kasım 9, 2024
Anasayfaİş ve KariyerGeleceğin Meslekleri Nelerdir?

Geleceğin Meslekleri Nelerdir?

Geleceğin Meslekleri En iyi kariyer beklentileri

Geleceğin Meslekleri Nelerdir? Gelecekte mesleklerin hangileri olacağını tam olarak tahmin etmek zor olabilir, ancak gelecekte büyük olasılıkla teknolojik gelişmeler ve değişen iş piyasası koşullarına göre yeni meslekler ortaya çıkacaktır. Önümüzdeki yıllarda büyük olasılıkla aşağıdaki mesleklerin önemi artacaktır:

  1. Yapay zeka ve makine öğrenimi alanında uzmanlar: Yapay zeka ve makine öğrenimi, gelecekte çok önemli bir rol oynayacak olan teknolojik alanlardır. Bu nedenle, yapay zeka ve makine öğrenimi alanında uzman olan meslek sahiplerine ihtiyaç duyulacağı beklenmektedir.
  2. Biyoteknoloji ve biyomedikal alanında uzmanlar: Biyoteknoloji ve biyomedikal alanları, gelecekte çok önemli bir rol oynayacak olan sağlık alanlarıdır. Bu nedenle, biyoteknoloji ve biyomedikal alanlarında uzman olan meslek sahiplerine ihtiyaç duyulacağı beklenmektedir.
  3. Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanında uzmanlar: Gelecekte enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanları, önemli bir rol oynayacaktır. Bu nedenle, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarında uzman olan meslek sahiplerine ihtiyaç duyulacağı beklenmektedir.

“Her 10 çocukdan 6’sı henüz var olmayan işlerde çalışacak”. Yetenek koçu Paz Gomez Ferrer tarafından ortaya atılan bu iddia, geleceğin mesleklerinin bugünün işlerinden çok farklı olacağının altını çiziyor.

Elbette teknolojinin ilerlemesi ve dördüncü sanayi devrimi durdurulamaz ve onlarla birlikte en çok talep gören işler dönüşecek ve bu yeni gerçekliğe uyum sağlayacak. Aslında, çok da uzak olmayan bir gelecekte dünya çapında 75 milyondan fazla işin makineler tarafından yürütüleceğini söylüyor. Aynı zamanda, neyse ki, teknoloji bu yeni mesleklerle bağlantılı 133 milyondan fazla iş yaratacak.

Teknoloji, tekrar eden ve mekanik görevleri makinelere bırakarak, insanların işleri daha esnek ve verimli bir şekilde gerçekleştirmesini sağlayacak bir müttefiktir. Peki, hangi işlerin en iyi kariyer fırsatlarını sunacağını görmek ister misiniz? Bu yazıda geleceğin toplumunu tanımlayacak 10 mesleği sunuyoruz.

Blockchain Uzmanı

Kripto para birimleri dünyası sayesinde şu anda trend olan dağıtılmış bir veritabanı olan blockchain’in tüm sektörlere yayılması çok uzun sürmeyecek. Dokunulmazlığı, kamu tarafından izlenebilirliği, işlemlerdeki esnekliği ve etkinliği sayesinde gelecekte birden fazla uygulama bulması beklenmektedir.

Bu anlamda, bir PWC anketine göre, görüşülen 600’den fazla yöneticinin %84’ü, şirketlerinde blockchain ile ilgili girişimleri zaten uygulamıştır. Aynı şekilde Gartner Consulting, bu teknolojinin 2030 yılına kadar 3 trilyon doların üzerinde gelir elde etmesini öngördü.

Yapay Zeka (AI) Uzmanı

IDC Research İspanya’nın işaret ettiği gibi yapay zeka, 2022’de yıllık %40’lık bir artışla 12 milyar avroluk bir pazar payına ulaşacak. Yapay zekanın birçok sektörde ana oyuncu olduğu bu yeni paradigma, itReseller’ın verilerine göre bu alandaki uzmanların kuruluşlar tarafından çok aranacağı anlamına geliyor.

Yazılım Geliştirici

Son altı ayda geliştiricilere olan talep ikiye katlanarak InfoJobs’a göre en çok aranan 4. meslek oldu. Artacak bir rakam çünkü yazılım geliştiriciler, günlük olarak kullandığımız birçok teknolojik cihazın düzgün çalışmasını sağlamak için hayati önem taşıyor.

Çevre Mühendisi

Gezegenimizin sağlığı ve insan faaliyetlerinin onu etkileme şekli, bu yüzyılın en önemli endişelerinden bazıları. Bu nedenle, geleceğin bir başka mesleği, gezegenimizin geleceğinin yeşil olmasını sağlamak için teknoloji ve sürdürülebilirlik arasında bir denge kurmaktan sorumlu olacak bir rol olan çevre mühendisliği olacaktır.

İçerik Yaratıcı

Ulusal Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Gözlemevi (İspanyolca ONTSI) tarafından hazırlanan bir rapor, dijital içerik tüketiminin 2020’de %31 arttığını gösteriyor.

Twitch, Instagram veya TikTok gibi platformların büyümesi, birçok şirketin markalarının reklamını yapmak için içerik oluşturucuları aramasına neden oldu ve bu profili giderek daha fazla talep görüyor.

Çevrimiçi Öğretmen

Covid-19 salgını eğitimi dönüştürdü. Aslında, dünyadaki öğrencilerin %49’u son 12 ayda bir tür çevrimiçi eğitimi tamamladı.

Bu paradigma değişikliği, geleceğin mesleklerinden birinin çevrimiçi öğretmenlik veya eğitmenlik olacağı anlamına geliyor çünkü Research and Markets tarafından yapılan bir araştırmaya göre e-öğrenme pazarı 2025’te 325 milyar dolarlık bir değere ulaşacak.

Bulut Mühendisi

Hibrit Bulut Raporu 2021’de vurgulandığı gibi, şirketlerin %93,7’si bulutun mevcut iş ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli olduğunu düşünüyor. Bu nedenle, bulutun benimsenmesi artıyor ve bulutla ilgili IT profillerine sahip kişiler gelecekte pek çok iş fırsatına sahip olacak.

Büyük Veri Analisti

Dördüncü sanayi devrimindeki bir diğer önemli oyuncu da büyük veridir. it Trends’in önerdiği gibi, Büyük Veri analistinin rolü, giderek şirketlerin işe aldığı bir rol haline geliyor. Günümüzde ele alınan büyük miktardaki veriyi nasıl ele alacağını ve yorumlayacağını bilen uzmanlar, şirketler için hayati önem taşımaktadır ve olacaktır.

Siber Güvenlik Uzmanı

Dijital dönüşümün tüm hızıyla devam ettiği bir dünyada, dijital güvenliğe yönelik endişeler artıyor. Ayrıca, 9. Allianz Global & Specialty Risk Barometer 2020’ye göre, bir şirket için en önemli riskler söz konusu olduğunda siber olaylar ilk sırayı alıyor. Bu, verileri güvende tutmak ve yeni zorlukların üstesinden gelmek için siber güvenlik uzmanlarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu anlamına gelir.

Yenilenebilir Enerji Uzmanı

İklim değişikliğini durdurmak ve gezegenin sıcaklık artışını 1,5ºC’nin altında sınırlamak dünyadaki tüm kurumların hedefidir. Bunu başarmak için, fosil yakıtları kullanmayı bırakmak ve bunları yenilenebilir enerji kaynaklarıyla değiştirmek esas olacaktır. Bu, yenilenebilir enerji uzmanlarının gelecekteki iş piyasasında pek çok fırsat bulacağı anlamına gelir.

Geleceğin işlerini yapmak için gerekli becerilere sahip misiniz?

Çalışmanın Geleceği 2020 Raporu’nun üçüncü baskısı, birkaç yıl içinde temel becerilerin değişeceğini, yani işçilerin yaklaşık %50’sinin yeniden eğitim alması gerekeceğini söylüyor.

Sonuç olarak, erken ve devam eden eğitim, geleceğin en çok talep gören işlerinden bazılarına erişmenin tek yolu olacaktır. Bu anlamda, değişimi kabul etmek, gelecekte daha iyi bir kariyer elde etmenin ilk adımıdır.

Bu nedenle, insanların ilerlemesine, dördüncü sanayi devriminin getirdiği zorlukların üstesinden gelmesine ve kapsayıcı ve sürdürülebilir bir şekilde büyümesine yardımcı olmak için, istihdam edilebilirliği teşvik eden üç temel kavram desteklenmektedir: sürekli öğrenme, yeniden eğitim ve ileri eğitim.

Hem kişisel hem de profesyonel olarak gelişmeye devam etmek istiyorsanız, uluslararası üne sahip kurumlarla eğitim almak için yüzlerce fırsat bulabilirsiniz. İstihdam edilebilirliğinizi geliştirmenize veya kariyerinize yeniden odaklanmanıza yardımcı olacak teknoloji, dil, araştırma, araştırma, sosyal beceriler, stajyerlik ve kadın liderliği alanlarında eğitimlere erişin.

Motorlu Kurye İş İlanları

Getir Araçlı Kurye İş İlanları İş Fırsatları

Trendyol Depo Personeli İş İlanları İş Fırsatları

Makyol İnşaat İş İlanları ve İş Başvurusu Fırsatları

Enka İnşaat İş İlanları Ve İş Başvurusu Fırsatları

 

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN POPÜLER

SON YORUMLAR

zoritoler imol on Dijital Pazarlama Nedir?