asd
Çarşamba, Temmuz 24, 2024
AnasayfaSaç BakımıPRP Saç Tedavisi İşe Yarıyor Mu?

PRP Saç Tedavisi İşe Yarıyor Mu?

PRP saç tedavisinin işe yaraması, yapılan araştırmalara göre ortaya çıkan bir sonuçtur. PRP saç tedavisi; saçların dökülmesi, cansızlaşması, kırılması, matlaşması, sağlıksızlaşması gibi durumların tedavi edilmesi için uygulanmaktadır. Saç ekimi sonrasında da uygulanan bir tedavidir. İnsanların saç ekimi sonrasında saçlarının toparlanabilmesi, daha da güçlenebilmesi ve kuvvetlenebilmesi için uygulanan saç ekimi tedavisi, PRP tedavisi ile desteklenmektedir.

PRP Saç Tedavisi İşe Yarar Mı?

PRP tedavisinin işe yaramasının nedeni; kişinin kendi kanında doğal yollardan var olan bir özellik kullanılarak uygulanmasıdır. Bu sebeple saç tedavisinde kullanıldığında da etkili sonuç alınabilmektedir. PRP tedavisi sonrasında hücrelerin yenileyici özellikleri ortaya çıktığı için cilt yenileme, gençleştirme, saç dökülmesini azaltma gibi etkileri bulunmaktadır. PRP ile beraber; hücre yenileyici özelliği olan trombositler aktif hale getirilmektedir ve saç tedavisi uygulanacak olan bölgeye enjeksiyon yapılmaktadır.

PRP saç tedavisi ile istenen sonucu almak, yaşlanmakta olan bir bedeni tetiklemek için yeterli olmamaktadır. Dolayısı ile plateletler daha da yoğunlaştırılarak verilmektedir.

PRP Saç Tedavisinin İşe Yaramadığı Durumlar Var Mıdır?

PRP tedavisinin işe yaramaması; PRP işleminin başarısızlığı anlamına gelmemektedir. PRP işlemi sonrasında etkinin görülebilmesi için hem bu uygulamanın düzenli olarak yapılması hem de uygulanan PRP kitinin uluslararası standartlarda olmasına dikkat edilmelidir. Bu noktalara dikkat edilmez ise; tedavide beklenen sonuç alınamayabilmektedir.

FUT yöntemi nedir, nasıl yapılır? Detaylarını da inceleyebilirsiniz.

PRP Tedavisi Hangi Aralıklarla Tekrarlanmalıdır?

PRP’nin tekrarlanma sıklığı; ayda bir kere olmalıdır ve minimum 3 kere bu sıklıkta PRP tedavisi yapılmalıdır. Doktorun gerekli görmesi halinde de yılda bir kere olmak üzere PRP tedavisinin tekrarı yapılmalıdır. Ancak bu periyotlarda uygulanır ise; PRP tedavisinden bir fayda beklenebilmektedir.

PRP Tedavisinin Saç İçin Kullanılma Nedeni Nedir?

PRP saç tedavisinin uygulanma sebebi; saçların dökülmesini önlemek ve saçların güçlenmesine yardımcı olmaktır. Aynı zamanda saç tedavilerinin çok daha ağrısız olmasını da sağlamaktadır. Ayrıca PRP tedavisi başka bölgelere de uygulanabilmektedir ve uygulanma nedenleri genel olarak şöyledir:

  • Derinin daha esnek ve parlak olabilmesi için yapılmaktadır.
  • Kırışıklıkların ve çöküntülerin geçmesi için uygulanmaktadır.
  • Yara, çatlak ve deri hasarı olması durumunda; derinin yeniden yapılanabilmesi için PRP tedavisine başvurulmaktadır.
  • Lazer işlemleri sonrasında derinin daha hızlı şekilde yapılanabilmesi için PRP tedavisi uygulanmaktadır.
  • Yüz, el, kol, bacak içi, boyun, dekolte gibi medikal estetik yapılan bölgelere uygulanabilmektedir.
  • Aşil tendonunun kopması durumunda, ameliyatsız tedavi için PRP tedavisine başvurulmaktadır.
  • Ağrıların geçirilmesi amacı ile PRP tedavisi uygulanmaktadır.

PRP Saç Tedavisi Nasıl Uygulanmaktadır?

PRP saç tedavisi işlemi için öncelikle saç dökülmelerinin düzeyine bakılmaktadır. Gün içerisinde ortalama 100-150 saç telinin dökülmesi anormal değildir. Ancak bu sayının daha fazla artması durumunda; PRP destekli saç tedavisi uygulanmaktadır ve başarılı bir sonuç da alınmaktadır. PRP işlemi yapılırken hastanın kendi kanı alınmaktadır Hastanın kanı bir alet yardımı ile ayrıştırılmaktadır. Kökleri besleme özelliği olan fibroblast ayrıldıktan sonra da saç dökülmesinin olduğu bölgeye enjekte edilmektedir. Özellikle saç dökülme sebebi genetik faktörler olan kişiler için oldukça etkili bir tedavi yöntemidir. Kalıtsal sebepler ile saç dökülmesi olanlar için PRP tedavisi saç mezoterapisi ile kombine edilerek uygulanmaktadır.

PRP ile hastanın kanı alınırken 10 cc kadar alınmaktadır. Bu da bir çay bardağının onda birine denk gelmektedir. Ardından santrifüj edilmektedir ve akyuvar, trombosit, pıhtılaşma faktörleri, trombosit büyüme faktörleri olan kana ayrıştırma yapılmaktadır. Napaj yöntemi ile yapılan enjeksiyon işlemi sonrasında hastada herhangi bir iz kalmamaktadır. Günlük rutin hayatına kısa süre içerisinde devam etmesinde herhangi bir engel bulunmamaktadır. PRP saç tedavisi işlemi ortalama 30 dakikalık bir işlemdir. Hasta bu esnada herhangi bir acı hissetmediği için kendisi için konforlu bir tedavi yöntemidir.

PRP Saç Tedavi Planlaması Nasıldır?

PRP tedavi planlaması yapılırken kan içerisindeki maddelerin ayrıştırılması ortalama 5-8 dakikalık bir süre almaktadır. Ortalama 15 günlük bir tedavi süresi içerisinde 6-8 seans PRP saç tedavisi uygulanmaktadır. Saç mezoterapisi ile kombine edilerek uygulandığında çok daha etkili ve kapsamlı bir tedavi olmaktadır. Planlanan PRP kürünün uygulaması tamamlandıktan sonra ise; yıl içerisinde ortalama 1-2 kere enjeksiyon işlemi yapmaya devam edilmektedir.

PRP Saç Tedavisi İle Saç Çıkar Mı?

PRP tedavisi ile saç çıkması gibi bir durum söz konusu değildir. PRP tedavisi uzamayan, güçsüz saçların gürleşmesini ve kalınlaşmasını sağlamaktadır. Ancak saçsız bölgede yeniden saç oluşturmak gibi bir etkisi bulunmamaktadır. PRP saç tedavisinin saça etkileri aşağıda belirtilmiştir:

  • Saç dökülmelerinin önlenmesini ve saç foliküllerinin daha canlı olmasını sağlamaktadır.
  • Saçların uzamasını sağladığı gibi saçta doku onarımı etkisi de bulunmaktadır.
  • Saç ekimi işlemi sonrasında saç derisinin iyileşmesi için kullanılmaktadır.
  • Uyuyan saç köklerinin canlandırılabilmesi, yeni saçların oluşabilmesi gibi görevleri üstlenmektedir.

PRP Saç Tedavisinin Bilinen Bir Yan Etkisi Var Mıdır?

PRP saç tedavisinin zararı yoktur. Sadece işlemden sonra PRP uygulaması yapılan bölgede ufak şişlikler, ağrı ve morarmalar görülebilmektedir. Herhangi bir enfeksiyon etkisi ile karşılaşılmaması için tedavi bölgesinin hijyenine dikkat edilmesi gerekmektedir. Ancak tedaviden sonraki ilk gün kişinin duş almaması ve ilgili bölgeyi yıkamaması gerekmektedir. Güneşten de korunmaya özen göstermelidir. Bölge temiz tutulduğu sürece yan etki görülmemektedir ve alerjik reaksiyon da meydana gelmemektedir. PRP saç tedavisi için uygun olmayanlar ve ancak doktorları izin verirse tedavinin uygulanamayacağı kişiler aşağıdaki gibidir:

  • Kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler, PRP tedavisi için uygun adaylar değillerdir.
  • Kanser öyküsü bulunan kişiler aktif olarak kanser tedavisi görürken PRP saç tedavisi görememektedirler. Ancak kanser tedavileri tamamlandıktan sonra eğer onkologları da izin verir ise; PRP tedavisi görebilmektedirler.
  • Kan hastalıklarına sahip olanlar, PRP tedavisi için uygun değillerdir.
  • PRP tedavisinin uygulanacağı bölgede infeksiyon veya iltihap olması halinde; PRP tedavisi uygulanmamaktadır.
  • Hamile ve emziren kadınlar, PRP tedavisi için uygun kişiler değillerdir.

PRP Saç Tedavisi Güvenilir Bir Tedavi Midir?

PRP tedavisinin güvenilirliğine bakıldığında; uzun yıllardır tıbbi ve cerrahi birçok bölümde başarı ile kullanılan bir tedavidir. Saç tedavisi görülürken bunun PRP tedavisi ile desteklenmesi, kişinin kendisine ve doktoruna ait bir karardır. PRP tedavisi ile ilgili araştırma ve değerlendirme yapıldıktan sonra uygulanmasının istenip istenmediğinin doktora bildirilmesi gerekmektedir. Güvenilir olduğu kadar doğal bir prosedür de olmaktadır. Kafa derisinde iyi hücrelerin yoğunlaştırılması ve ardından gereken alana enjekte edilmesi tedavisini kapsamaktadır. Başka bir insanın kanı kullanılmadığı için kan enfeksiyonunun bulaşması gibi bir risk ortaya çıkmamaktadır. Kişinin kendi hücreleri kullanıldığı için tedavi sonrasında bağışıklık sisteminin reddedilmesi gibi bir durum oluşmamaktadır.

PRP Saç Tedavisinin Fiyatları Nelere Göre Değişiklik Göstermektedir?

PRP saç tedavisinin ücretlerini belirleyen unsurlara bakıldığında; uygulanacak olan PRP tedavisinin türüne ve seans sayısına göre fiyat belirlenmektedir. Uygulanacak olan PRP saç tedavisi eğer saç mezoterapisi ile kombine olarak uygulanacak ise; bu durumda seans ücretleri daha fazla olmaktadır.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN POPÜLER

SON YORUMLAR

zoritoler imol on Dijital Pazarlama Nedir?