Perşembe, Ekim 31, 2024
AnasayfaGenelHalkbank 6 Ay Geri Ödemesiz Kredi Nasıl Çekilir, Şartları Neler?

Halkbank 6 Ay Geri Ödemesiz Kredi Nasıl Çekilir, Şartları Neler?

Halkbank tarafından özellikle koronavirüs salgını yüzünden etkilenen esnafa yönelik destek kredileri sunulmaya devam ediyor. Düşük faizler ve 6 ay geri ödemesiz olarak sunulan KOBİ destek kredisi kapsamında esnaflar 25 bin TL’ye kadar kredi kullanabiliyorlar.

Halkbank Esnaf Destek Kredisi Detayları

Koronavirüs salgını tüm şiddeti ile devam ederken özellikle maddi açıdan bu noktada zorlanan işletmelerin oluşan maddi sıkıntıları daha rahat atlatmaları için Halkbank tarafından KOBİ destek kredisi sunuluyor. Bu paket kapsamında düşük faiz oranı ile birlikte 25 bin liraya kadar destek almak mümkün oluyor. 36 aya varan vade süreleri ile de kredi kullananlar için önemli bir ödeme kolaylığı sunan banka, bu sayede esnaf ve sanatkarların krediyi kullanmalarını mümkün kılıyor.

Banka tarafından yapılan açıklamada krediden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarlara esnaf destek paketi kapsamında işletme kredisi ve paraf esnaf kart ürünleri de sunuluyor. Kredi notu göz önünde tutularak sunulan kredinin faiz oranı ise 0,38’den başlıyor ve 36 aya varan vade süreleri ile kredi kullanmak mümkün oluyor. Kredi çekmek isteyenler ise şubelere ya da online kanallar üzerinden başvuru yapabiliyorlar. Bu bakımdan Halkbank tarafından verilen KOBİ destek paketi kapsamında kredi faiz oranı da yıllık olarak yüzde 4,75 olarak belirlendi. Bu tutarın 12 aya bölünmesi ile birlikte aylık faiz oranı ise 0,38 olarak hesaplanıyor. Düşük faizli destek kredisinde ise en üst kredi çekilecek limit 25 bin TL olarak belirlendi ve bu limitin altında kredi kullanmak isteyenler de yine krediden yararlanabiliyorlar.

İstanbul’da banka kredisiz senetle konut satışı yapılan yerler hakkında bilgilere de bakabilirsiniz.

36 Aya Varan Vade Süresi

Daha önceden 60 aya kadar verilebilen krediler BDDK düzenlemesi sonrasında şimdilik sadece en üst tutar 36 ay olarak kullanıcılara sunuluyor. 36 aylık vade süresinin yanında ise 6 aylık geri ödemesiz bir avantaj da yine kredi kapsamında sağlanıyor. 6 ay geri ödemesiz olarak sunulan kredi, kullanıldığı tarihten itibaren geçerlilik kazanıyor. Buna göre kredinin çekildiği tarihten itibaren geçerli olacak şekilde 6 aylık süre boyunca, istek dahilinde, kredi çekenler taksit ödemeyecekler ve kredilerinin ilk taksitini 6 ayın sonunda ödeyecekler. Bu bakımdan maddi olarak güçlük yaşayan esnaf ve sanatkarlara önemli bir avantaj da sağlanmış oluyor.

KOBİ Destek Kredisi Nasıl Başvurulur?

Halkbank tarafından halihazırda esnafa ve sanatkarlara yönelik sunulan en avantajlı kredi imkânlarından olan KOBİ destek kredisine başvuru yapmak için belirtilen şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Öncelikle krediye başvuru yapılması için hali hazırda aktif bir şekilde esnaflık faaliyetlerinin yürütülmesi gerekiyor. Bunun yanında krediden yararlanmak için esnaf olarak faaliyet gösterilmesi ve ticaret odasına da kayıt yaptırmak gerekiyor. Aynı zamanda banka tarafından yapılan açıklamada üst limit 25 bin TL olarak belirlendiği için 25 bin TL’yi aşacak olan kredi taleplerinin diğer kredi imkânları ile sağlanacağı ancak bu durumda faiz oranlarının ve ödeme sürelerinin değişiklik gösterileceği bildirildi.

6 ay geri ödemesiz şekilde sunulan esnaf destek kredisi başvuru için öncelikle başvuru yapılan işletmenin hizmetlerine ara vermemesi ve aktif olarak işlerini yürütüyor olması gerekiyor. Bu bakımdan kapanmış ya da faaliyetlerine ara vermiş olan işletmeler için kredi sağlanmıyor. Bunun yanında işletmenin ticaret odası kaydı da mutlaka aranan etmenler arasında yer alıyor. Ticaret odasına herhangi bir borcun olması durumunda da krediden yararlanılmıyor. Bu koşulların sağlanması sonucunda kredi notu da dikkate alınarak, aylık gelir tablosu göz önünde tutularak çekilebilecek üst kredi limiti belirleniyor ve talep edilen vade süreleri ile kredi sağlanıyor. Başvurular için Halkbank şubelerini kullanabilirsiniz.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN POPÜLER

SON YORUMLAR

zoritoler imol on Dijital Pazarlama Nedir?