Cumartesi, Kasım 9, 2024
AnasayfaSağlıkDemans Hastasının Ölüm Belirtileri Nelerdir?

Demans Hastasının Ölüm Belirtileri Nelerdir?

Bunama hastasının vefat semptomları, hastalığın ilk evrelerinden son evrelerine doğru giderek değişen hal ve durumlara göre saptanır. Hastalık kişiden kişiye farklı şekillerde değişkenlik gösterse de ilerleyen evrelerde hemen hemen tüm işlevlerde kusurlar gelişir. Yürümekte, yemek yemekte, konuşmakta güçlük çeker. Hastanın belleği eskisi kadar işlevsel bir halden yoksundur. Demans hastasının ölüm belirtileri, saldırganlık, sürekli yatma, hareket etmeme, huysuzluk, aşırı hareket etme isteği gibi davranışlardır. Tüm bunlar bulunuyorsa demans hastasının rahatsızlığının ilerleyişine işarettir. Tüm bu belirtiler devam ettiği takdirde hasta yatağa bağlı hale gelir. Bu evreden sonra çeşitli hastalıklara yakalanmaya yatkın hale gelerek kaybedilir.

Demans ve Alzheimer Farkı Nedir?

Bunama ve Alzheimer’ın farkı hastalıklar her ne kadar iki nörolojik hastalık olsa da farklı yönleri vardır. Demans rahatsızlığı çoğu zaman Alzheimer hastalığına benzetilir ancak durum farklıdır. Alzheimer ise demansa sebep olan bir hastalıktır. Birkaç adet proteinin anormal davranışları sonucu oluşan bir hastalıktır. Proteinler beyin fonksiyonlarını etkilediği için bazı bölgeler devre dışı hale gelmektedir. Alzheimer, demans hastalarının hemen hemen yarısından fazlasını kapsamaktadır.

Demans Hastalarının Ömrü Ne Kadardır?

Bunama hastalarının yaşam süresi, hastanın Alzheimer düzeyinde olup olmadığına bağlıdır. Hastalığın evresi Alzheimer evresinde ise de Alzheimer’ın hangi düzeyde olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Demans hastalığı, doğrudan öldürücü sonuçlar doğuran bir hastalık olmadığı için hastaların ömrü hakkında kesin ve net bir bilgi vermek çok zordur. Hasta yaşam süresinin kesinliğinden ziyade yaşamına devam ederken bakımını sürdüren kişiler tarafından mümkün olduğu kadar hijyenik ve sağlıklı bir şekilde bakımına devam edilmelidir. Doğru bir bakım uygulanmadığı takdirde hastanın yakalanabileceği başka hastalıklar yaşam kalitesini ve süresini etkilemektedir.

Çinko eksikliği belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır? Detaylarını da inceleyebilirsiniz.

Demans Hastasına Nasıl Davranılmalı?

Bunama hastasına nasıl tepki verilmeli, neler yapılmalı gibi sorulara neden olacak sıkıntılar vardır. Ancak bulunduğu ve bulunabileceği tavırlara yönelik yöntemler mevcuttur. Halk arasında bunama olarak bilinen demans hastalığı, hastanın beyninin zihinsel ve işlevsel olarak bozulması sonucu ortaya çıkar. Bundan dolayı demans hastalarına karşı olan davranışlara dikkat etmek gerekir. Demans hastasının ölüm belirtileri, huysuzluk, garip davranışlar, unutkanlık gibi davranışlar sonucu anlaşılacağı için hastanın davranışlarına karşı tedbirli bir tavır takınmak gerekir. Demans hastalarına karşı şu şekillerde davranılmalıdır:

  • Daha yüksek sesle ve tane tane konuşulmalıdır.
  • Basit kelimeler kullanılmalıdır.
  • Zamir yerine gerçek isim kullanılmalıdır.
  • Hastaya çocuk gibi davranılmamalıdır.
  • Hastanın yaşam alanını düzenli bir hale getirin.

Demans İlaçları Nedir?

Bunama ilaçları, belirtiler sonucu demans hastalığı tanısı konan bireyin tanı sonrası devam edecek olan tedavi sürecinde etkili olacak yöntemlerden biridir. Demans hastasının ölüm belirtileri, hastalığın ilerlediğine ve bundan sonra tedavi edilmesi gerektiğini gösteren işaretlerdir. Demans tedavisinde ilk evreden itibaren asetilkolinesteraz inhibitörleri, orta ve ileri evrelerde ise memantin eklenmesi temel tedavide uygulanan yöntemdir. Demans tedavisinde verilen ilaçlar hastanın davranışsal bozukluklarını önleme, sağlıklı bir yaşamı daha uzun süre idame ettirme, bakıcı yükünü azaltma gibi konularda pozitif etki yaratmaktadır. Bu ilaç tedavisine ne kadar erken evrede başlanırsa hasta için o kadar faydası olur. Tedavinin erken tanısı ve başlaması, hastanın ilerleyen zamanlardaki yaşam kalitesini haddinden fazla derecede etkilemektedir. Geciktiği takdirde nörolojik sıkıntılar, unutkanlık, hastanın durumunun ciddiyetinin artması, hastaya bakacak olan kişilerin de iş yükünün ve sorumluluğunun çoğalması gibi sıkıntılar yaşanacaktır. Hastaya uygulanan tedavi yöntemleriyle beraber düzenli ve istikrarlı bir ilaç tedavisi hastanın ilerleyen dönemlerde yaşayabileceği her türlü sağlık sorununu olumlu bir şekilde etkileyecektir.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN POPÜLER

SON YORUMLAR

zoritoler imol on Dijital Pazarlama Nedir?