Çocuğun aldırılması işlemi dini kaynaklarda yazıldığı gibi uygun görülmemiştir. Çocuk aldırmak dinen caiz olmayan bir davranış türüdür.
Çocuk Aldırmak Dini Kaynaklarda Nasıl Karşılanır?
Özellikle En’am suresinin 151. ayetinde çocuk aldırmanın dinen yasak olduğu yönünde açıklama yapılmıştır. Mümtehine suresinde ise kadınların çocuk aldırmayacaklarına dair yemin etmeleri talep edilmektedir. Bu yüzden kürtaj işlemini yapan her kadının öteki dünyada büyük günahlar kazanacağı da açık bir şekilde dile getirilmiştir.
Ayet ve esmaları okumanın belirli günleri ve sayıları var mı? Yazımızı da inceleyebilirsiniz.
Çocuk Aldırmak Dinde Caiz Mi?
Dinde anne karnında olan bebeğin canlı olup aldırılması durumu tamamen yasaklanmıştır. Fakat anne karnında bebeğin ölmüş olması durumunda ölü bebeğin aldırılması dinen kabul edilmektedir. Kuran’ı Kerim’de yer alan ayetlerde ve surelerde canlı bebeği öldüren kadınlara büyük cezalar verileceği açık bir şekilde yazılmaktadır.
Çocuk Aldırmakla İlgili Hangi Bilgiler Bilinmektedir?
Çocuk aldırma ile ilgili bilinmesi gereken bazı bilgileri şu şekilde verebiliriz:
- Erkek sperminin kadın rahmine girerek suyun karışması durumunda yeni bir kişiye hayat verme durumu meydana gelir. Bu canlının hayatının yok edilmesi dinen cinayet işlenmiş olarak kabul edilir.
- Doğacak olan bebeğin ana rahminden ayırarak onun öldürülmesi olayı ise dinde en büyük cinayetlerin başında yer alır.
- Anne rahminde kadın ve erkeğin suları birleştiği durumunda bir kişinin varlığı ortaya çıkar. Bu varlığın kasten öldürülmesi olayı ise dinen tamamen yasaklanmıştır. Bu cinayeti işleyenler büyük günahlar kazanacaktır.
Çocuk Aldırmak Ve Ruhun Üflemesi İlişkisi Ne Anlama Gelir?
Ruhun üflenmesi ile ilgili Kuran’ı Kerim’de yer alan hadiste yapılan açıklama şu şekildedir:
- Her birinizin yaratılması anasının karnında kırk günde toparlanır, sonra orada, aynı süre kadar alaka (katılaşmış kan veya asılan nesne) olur, sonra aynı süre kadar muzğa (bir çiğnemlik et) olur. Sonra melek gönderilir, ona ruhu üfler ve kendisine dört sözlük emir verilir: Rızkı, eceli, ameli (yapıp edecekleri) ve ebedi hayattaki durumu; cennetlik mi, cehennemlik mi olacağı yazdırılır.” (Buhari, Bed’u’l-halk, 6; Müslim, Kader, 1-5).
Ruhun üflenmesi işlemi toplamda 120 güne kadar devam etmektedir. Çocuğun cinsiyeti ise ruhun üflenmesinden sonra geçen 40 günün ardından öğrenilmektedir. Hamileliğin üçüncü haftasında bebeğin kalbi atmaya başlar. 24 veya 25 günün sonunda ise bebeğin kulak, göz, kol ve bacak gibi organları yavaş yavaş oluşmaya başlar. Bu yüzden kader ile meydana gelen bebeğin kasten öldürülmesi veya aldırılması her zaman dinde günah olarak kabul edilmiştir.
Bebeğin aldırılmasının günah olarak kabul edildiği sure aşağıda verilmektedir:
- Bismillahirrahmanirrahim. Errahmân(u). Alleme-lkur-ân(e). Ḣaleka-l-insân(e). Allemehu-lbeyân(e). Eşşemsu velkameru bihusbân(in). Ve-nnecmu ve-şşeceru yescudân(i). Ve-ssemâe rafe’ahâ ve vada’a-lmîzân(e). Ellâ tatġav fî-lmîzân(i). Ve akîmû-lvezne bilkisti velâ tuḣsirû-lmîzân(e). Vel-arda veda’ahâ lil-enâm(i). Fîhâ fâkihetun ve-nnaḣlu żâtu-l-ekmâm(i). Velhabbu żû-l’asfi ve-rrayhân(i). Febi-eyyi âlâ-i rabbikumâ tukeżżibân(i). Ḣaleka-l-insâne min salsâlin kelfeḣḣâr(i). Ve ḣaleka-lcânne min mâricin min nâr(in). Febi-eyyi âlâ-i rabbikumâ tukeżżibân(i). Rabbu-lmeşrikayni ve rabbu-lmaġribeyn(i). Febi-eyyi âlâ-i rabbikumâ tukeżżibân(i). Merace-lbahrayni yeltekiyân(i). Beynehumâ berzeḣun lâ yebġiyân(i). Febi-eyyi âlâ-i rabbikumâ tukeżżibân(i). Yaḣrucu minhumâ-llu/lu-u velmercân(u). Febi-eyyi âlâ-i rabbikumâ tukeżżibân(i). Velehu-lcevâri-lmunşeâtu fî-lbahri kel-a’lâm(i). Febi-eyyi âlâ-i rabbikumâ tukeżżibân(i). Kullu men ‘aleyhâ fân(in). Ve yebkâ vechu rabbike żû-lcelâli vel-ikrâm(i). Febi-eyyi âlâ-i rabbikumâ tukeżżibân(i). Yes-eluhu men fî-ssemâvâti vel-ard(i)(c) kulle yevmin huve fî şe/n(in). Febi-eyyi âlâ-i rabbikumâ tukeżżibân(i). Senefruġu lekum eyyuhâ-śśekalân(i). Febi-eyyi âlâ-i rabbikumâ tukeżżibân(i). Yâ ma’şera-lcinni vel-insi ini-steta’tum en tenfużû min aktâri-ssemâvâti vel-ardi fenfużû(c) lâ tenfużûne illâ bisultân(in). Febi-eyyi âlâ-i rabbikumâ tukeżżibân(i). Yurselu ‘aleykumâ şuvâzun min nârin ve nuhâsun felâ tentesirân(i). Febi-eyyi âlâ-i rabbikumâ tukeżżibân(i). Fe-iżâ-nşakkati-ssemâu fekânet verdeten ke-ddihân(i).