Cuma, Kasım 29, 2024
AnasayfaGenelBüyükbaş Hayvancılık Hibe Destekleri 2021

Büyükbaş Hayvancılık Hibe Destekleri 2021

2020 yılında, özellikle küresel çapta bir salgınla mücadele edilirken, tüm sektörlerde olduğu gibi, tarım ve hayvancılık sektöründe de üretici zor durumlarla yüz yüze kaldı. Bu zor durumların ortadan kaldırılması ve üreticinin üretmeye devam etmesi için ise bazı devlet destekli programlar açıklandı. Büyükbaş hayvancılık hibe destekleri ile desteklenen üreticinin bu zor zamandan yara almadan çıkması amaçlanıyor.

Hayvan Yetiştiricilerine Sağlanan Destek Ne Kadar?

21 Kasım 2020 tarihinde resmî gazetede yayınlanan yeni kararla birlikte, devlet artık kırsal üretim yapan üreticiye büyük desteklerde bulunacağını açıkladı. Bu karar göre, kırsal kalkınma projeleri olan ve kırsal üretim yapan üreticiler devletin vereceği %50 hibe imkanından yararlanabilecekler. Hayvan yetiştiricileri için sağlanacak desteğin de arasında bulunduğu bu kırsal kalkınma paketi, yalnızca kamu kurumları aracılığıyla finansman sağlayan, kamu kurumlarıyla ilişiği olan gerek ya da tüzel kişilere verilmeyecek. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan yeni hibe miktarları ise şöyle:

  • Manda ve malak desteği için ayrılan toplam hibe 32 milyon lira,
  • Birinci dönem buzağı desteği için ayrılan toplam hibe 1 milyar 435 milyon lira,
  • Çiğ süt için ayrılan hibe ise 190 milyon lira.

Hayvan Yetiştiricilerine Ne Zamana Kadar Destek Sağlanacak?

Büyükbaş hayvan yetiştiricilerine verilen destek, diğerlerinden farklı olarak 2020 yılında başlıyor. Diğer tüm desteklerle beraber 2022 yılına kadar kesintisiz devam edecek olan bu destek kapsamında, hayvan yetiştiricisinin her tülü ihtiyaç ve masrafı da göz önünde bulunduruluyor. Hayvancılık sektöründe yemden sulamaya kadar pek çok alanda yapılacak olan bu hibe çalışması, yeni bir değişiklik ya da yasa çalışması olmadığı müddetçe 2 sene sürecek. Bu yasa maddesinden üreticinin sağladığı yarar ve ülke olarak elde edilecek verimlilik yüksek olursa, 2 sene sonra da aynı uygulamanın uygulanmaya devam etmesi öngörülüyor.

Vodafone online mağaza Hyundai araç veriyor. Bilgilerini de inceleyebilirsiniz.

Hayvancılık Hibesinden Nasıl Yararlanılır?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlana hayvancılık hibesinden yararlanmak isteyen üreticilerin, yeni koronavirüs önlemleri kapsamında, internet üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Tüm işlemlerin gerçekleştirilmesi için uygun hale getirilmiş e-devlet uygulaması ya da sayfası üzerinden e-çiftçi hesabınıza giriş yaparak, sizin için oluşturulmuş başvuru formunu doldurabilirsiniz. Eğer e-çiftçi hesabınız yoksa, e-devlet üzerinden oldukça kolay şekilde açmanız mümkün.

Büyükbaş Yem Desteği Var mı?

Hayvancılık işiyle uğraşan üreticiler için bir diğer en önemli hibe de büyükbaş yem desteği olarak ortaya çıkıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hayvancılık ile ilgilenen üreticiler için hazırladığı yem hibe paketi ise şöyle:

  • Manda dahil 20 bata kadar (20 dahil) anal simri ve/veya besilik erkek sığırı olan yetiştiricilere hayvan başına 65 lira destek verilecek.
  • Bu destek yalan beyanda bulunduğu tespit edilen üreticilere verilmeyecek.
  • Devletin verdiği hibe ve desteklerden, men cezası bulunan üreticiler yararlanamayacak.
  • Kamu kurum ve kuruluşları bu destekten yararlanamayacak.

Bakanlık açıkladığı bu hibe paketinden üreticilere yapacağı ödemeleri, ayırdığı ayrı bir bütçe üzerinden gerçekleştirecek. Hibeden yararlanmak isteyen üreticilerin, kendisinden istenen bilgi ve belgeleri, tam ve eksiksiz olarak elektronik ortam üzerinden Tarım ve Orman Bakanlığı’na iletmesi bekleniyor. Şartları sağlayamayan üreticiler bu hibeden yararlanamayacaklar.

Öte yandan bu devlet hibesi bir kamu ödemesi olduğu için, hak sahibinin hesabına aktarılacak ödemenin üzerinde haciz gibi işlemler yapılamayacak. Böylece borçlanma sebebiyle pek çok banka ile ilişiği bulunan üreticinin ödeneği de garanti altına alınmış olacak. Ayrıca devletin ödeneği yatırdığı bankaya da hizmet bedeli olarak %0,2 oranında bir ödeme yapılacak.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN POPÜLER

SON YORUMLAR

zoritoler imol on Dijital Pazarlama Nedir?